Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 24 do 28 listopada 2025 r.

Poniedziałek 24.11

śniadanie

Płatki orkiszowe na mleku 150 ml, pieczywo mieszane 35 g, masło  5 g, ser żółty/ wędlina drobiowa 15-20 g, ogórek kwaszony, papryka 20 g

II śniadanie

melon, żurawina

obiad

Czerwony barszcz z ziemniakami 200 ml,

Makaron ze świeżymi pomidorami i pesto bazyliowym z tartym serem twarogowym 160 g, kompot

podwieczorek

Bułka owsiana, pasta jajeczna ze szczypiorem i rzodkiewkami, mandarynka 1 szt., herbata zwykła

 

Wtorek 25.11

śniadanie

Kawa zbożowa na mleku 150 ml, pieczywo mieszane 35 g, masło 5 g, kiełbasa z indyka podsuszana / serek ziołowy Almette 15/20 g, ogórek zielony, rzodkiewki 20 g,

II śniadanie

jabłko 1 szt.

obiad

Zupa krem z dyni z prażonym słonecznikiem 200 ml,

Kuleczki z mięsa wołowo -wieprzowego z natką pietruszki ok. 70 g, kasza gryczana biała 50 g, sur. z czerwonej kapusty i jabłek ok. 80 g, kompot

podwieczorek

Ciasto marchewkowe własnego wypieku, pomarańcza ½ szt., kakao na mleku

 

Środa 26.11

śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35 g ,masło  5 g, schab wieprzowy / jajko na twardo 15/20 g, pomidor ogórek, kiszony

II śniadanie

banan

obiad

Rosół z makaronem 200 ml,

Pierś z indyka panierowana w otrębach ok. 70 g, ziemniaki 150 g buraczki duszone 100 g, kompot

podwieczorek

Wafle ryżowe posmarowane twarożkiem wymieszanym z rodzynkami 100 g, jabłko ½ szt, pomarańcza z wodą

 

Czwartek 27.11

śniadanie

Owsianka na wodzie z jabłkiem, rodzynkami i sezamem 200ml, pieczywo orkiszowe 35 g, masło 5 g, schab wieprzowy 20 g, pomidor, ogórek kiszony 20 g, ser twarogowy, miód

II śniadanie

gruszka

obiad

Zupa brokułowa z ziemniakami 200 ml,

Spaghetti z mięsem drobiowym, sos własnego wyroby ok. 160 g, sałatą lodowa z rzodkiewkami i oliwą 60 g, kompot

podwieczorek

Domowy budyń waniliowy własnego wyrobu na gęsto polany malinami 200ml , biszkopt 25 g, herbatka ziołowa

 

Piątek 28.11

śniadanie

Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, bułka grahamka 35 g, ser żółty 15/20 g, pomidory 20 g ,kakao na mleku 150 ml

II śniadanie

kiwi ½, jabłko 1/2

obiad

Zupa pomidorowa z ryżem 200 ml,

Klopsiki z dorsza i łososia w sosie koperkowym ok. 80 g, ziemniaki 150 g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką ok. 80 g, kompot

podwieczorek

Deser owocowy: miksowane borówki, truskawki- 200 g, wafle domowe orkiszowe, miód, przegotowana z cytryną

 

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie

Woda niegazowana dostępna cały dzień