Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 9 czerwca do 13 czerwca 2025 r.

Poniedziałek 09.06

śniadanie

Kasza manna na mleku 200 ml, pieczywo pszenno-żytnie 35 g, masło 5 g, ser żółty 15 g, serek Almette 15 g, pomidor, papryka, sałata lodowa 20 g

II śniadanie

jogurt naturalny z kawałkami banana 200 ml

obiad

Zupa z fasolki szparagowej 200 ml,

Spaghetti z mięsem drobiowym, z sosem własnego wyrobu dodatkiem sera żółtego, sałata zielona z polewą jogurtowa 80 g, kompot

podwieczorek

Mini grahamka z masłem, szynką wieprzową i pomidorem, truskawki, herbata malinowa

 

Wtorek 10.06

śniadanie

Kasza jaglana na mleku 200 ml, pieczywo z ziarnem słonecznika 35 g, masło 5 g, szynka wieprzowa 15 g, jajko na twardo ok. 20 g, rzodkiewki, pomidory 20 g

II śniadanie

truskawki 100 g 

obiad

Zupa koperkowa z ciastem lanym 200 ml,

Ryba z pieca w sosie koperkowym 100 g, ziemniaki 150 g, surówka z młodej kapusty z marchewką 80 g, kompot

podwieczorek

Koktajl owocowy 200 ml, chałka z masłem, napój ziołowy

 

Środa 11.06

śniadanie

Kakao 150 ml, pieczywo mieszane 35 g, masło 5 g, kiełbasa krakowska podsuszana 15 g, ser żółty 15 g, ogórek zielony, papryka, sałata lodowa 20 g

II śniadanie

koktajl warzywno-owocowy (jarmuż z jabłkiem)

obiad

Zupa zacierkowa 200 ml,

Potrawka z kurczaka z ryżem naturalnym ok. 180 g, sałatka z pomidorów, papryki z oliwą 80 g, kompot

podwieczorek

Twarożek ze świeżymi truskawkami 120 g, chrupki kukurydziane, herbata rumiankowa

 

Czwartek 12.06

śniadanie

Kawa zbożowa na mleku 150 ml, chleb orkiszowy 35 g, masło 5 g, ser twarogowy ze szczypiorem i rzodkiewkami ok. 20 g, szynka wieprzowa 15 g, pomidor, ogórek 20 g

II śniadanie

banan 1 szt.

obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami 200 ml,

Kotlety z piersi indyka obtoczone ziarnem sezamu ok. 70 g, ziemniaki 150 g, warzywa gotowane na parze 100 g, kompot

podwieczorek

Ryż zapiekany z jabłkami, polewa śmietanowo–jogurtowa ok. 250 g, herbata owocowa

 

Piątek 13.06

śniadanie

Płatki owsiane na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35 g, masło 5 g, schab pieczony 15 g, ser żółty 15 g, ogórek, papryka ok. 20 g

II śniadanie

gruszka 1 szt.

obiad

Zupa wielowarzywna  200 ml,

Makaron pełnoziarnisty z serem twarogowym drobno startym i świeżymi truskawkami ok. 220 g, woda przegotowana z dodatkiem świeżej mięty

podwieczorek

Kisiel domowy z jabłkiem tartym, bułka wrocławska z masłem i miodem, herbatka miętowa

 

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie

Woda niegazowana dostępna cały dzień