Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 8 do 13 września 2025 r.

Poniedziałek 08.09

śniadanie

Pieczywo mieszane 35 g, masło 5g , jajko na twardo / ser żółty ok. 20 g, pomidor, rzodkiewki ok. 20 g, kakao z mlekiem 150 ml

II śniadanie

banan

obiad

Zupa ogórkowa z ryżem 200 ml,

Kluski leniwe z serem twarogowym 150 g, marchewka tarta z jabłkiem ok. 80 g, herbatka ziołowa

podwieczorek

Bułka graham z wędliną drobiową i pomidorem, brzoskwinia 1/2szt., herbata z cytryną

 

Wtorek 09.09

śniadanie

Płatki orkiszowe na mleku 200 ml pieczywo mieszane 35 g ,masło 5 g, szynka z piersi indyka /sere Almette 15-20 g, ogórek zielony, pomidor 15-20 g 

II śniadanie

jogurt naturalny z żurawiną

obiad

Kram marchewkowy z grzankami razowymi 200 ml,

Pulpety z cielęciny w sosie pomidorowym 100 g, kasza jaglana 40 g, sałatka wielowarzywna: sałata, rzodkiewki, ogórek zielony z oliwą 80 g, kompot

podwieczorek

Pizza własnego wyrobu z serem mozzarella, wędliną i pomidorami, herbata zwykła

 

Środa 10.09

śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku 200ml, pieczywo orkiszowe 35 g, masło 5 g, żywiecka drobiowa/jajko na twardo 15-20 g, pomidor ogórek kiszony ok. 20 g

II śniadanie

marchewka i papryka do chrupania, sok jabłkowy tłoczony

obiad

Krupnik z kaszą jaglana 200 ml,

Schab duszony z pomidorami suszonymi ok 80 g, ziemniaki 150 g, buraczki na ciepło 100g, kompot

podwieczorek

Sałatka z arbuza i fety 100 g, chrupki kukurydziane 10 g, herbata z mięty świeżej z dodatkiem cytryny

 

Czwartek 12.09

śniadanie

Płatki ryżowe na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35 g, masło 5 g, szynka wieprzowa/ ser żółty 15-20 g, sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony ok. 20 g

II śniadanie

brzoskwinia

obiad

Zupa porowa 200 ml,

Spaghetti z mięsem wieprzowym chudym i sosem własnego wyrobu-ok. 150-160 g, sałata masłowa z jogurtem-ok.  60 g, kompot

podwieczorek

Twarożek waniliowy z polewą z borówek ok. 250 g, wafel ryżowy 15 g, herbata zielona

 

Piątek 13.09

śniadanie

Pieczywo mieszane 35 g, masło 5 g, krakowska podsuszana 15 g, pomidor 20 g, pasta z sera twarogowego z papryką i szczypiorkiem 20 g

II śniadanie

arbuz

obiad

Czerwony barszcz z ziemniakami 200 ml,

Ryba Sola w panierce. 80 g ziemniaki 150 g, surówka  z białej, kapusty z koperkiem i oliwą 80 g, kompot

podwieczorek

Deser owocowy: zmiksowany- banan, jabłko, borówki -200 g, bułka wrocławska 25 g

 

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie

Woda niegazowana dostępna cały dzień